Linux

Az openSUSE Leap 42.3 bemutatása

A számos népszerű Linux disztribúció közül most az openSUSE világába fogunk betekinteni:

"Az openSUSE rendszeresen megjelenő, stabil, biztonságos, a legújabb ingyenes és nyílt forráskódú szoftvereket tartalmazó Linux-disztribúció, amely számos új technológiát tartalmaz."

_

GKrellM - a professzionális rendszerfigyelő Windows és Linux rendszerekre

Szeretnéd tudni, hogy mi folyik a számítógépen, miközben "homokórázik", de nincs türelmed nyitogatni a Parancssort vagy a Terminált és a Feladatkezelőt? Ez a leírás bemutat egy a Windows és Linux rendszerekre egyaránt nagyon régóta elérhető és még ma is használható profi megoldást, amellyel részletesen testre szabva valós időben bármikor rápillanthatunk például a számítógépünk hálózati adatforgalmára vagy a processzor és a memória használatára.

_

12 indok, amiért a Linux jobb a Windows 10-nél

A Windows 10-et a megjelenésétől számítva mind a mai napig nagyon sok ember elégedetlenül használja. Számukra hasznos információkat és tanácsokat nyújthatnak az alábbiak.

_

A Google Drive használata a Linux rendszereken

Ez a leírás egyfajta lehetőséget ad arra, hogy a Google-nél regisztrált Google Drive felhő-alapú tárhelyünk tartalmát a Linux rendszereken is a merevlemezünkre szinkronizáljuk.

_

Régi játék új köntösben - C&C Renegade X

A Command & Conquer sorozatot bizonyára rengetegen jól ismerik - annak egykori FPS-változatú játéka - a Command & Conquer: Renegade nevű alkotás viszont lehetséges, hogy sokaknak elkerülte a figyelmét. Ezúttal bemutatom, hogyan is próbálhatjuk ki modern technikai színvonalon - és nem mellesleg teljesen ingyen.

Windows-ról Linux-ra való áttérés -> Mennyire felelhet meg az elvárásunknak az új rendszer?

A jelenlegi felhasználói statisztikák hivatalos vizsgálatát nézve észrevehetjük már, hogy a Linux elterjedésének eddigi értéke 1%-ról 2%-ra ugrott. Ez az első nagyobb mérföldkő a nyílt forráskódú operációs rendszer életében. Ez a szám nem tartalmazza a Linux alapú Android rendszereket - amelynek elterjedtségét ismerve egyáltalán nem rossz eredmény ez. Mindez azt jelenti, hogy a Linux elért arra a pontra, amikor a Windows és a Mac OS rendszereket az eddiginél sokkal bátrabban lecserélhetik az átlagos számítógép-felhasználók? A több éves Linux-ra váltás óta összegyűjtött tapasztalatok által bátran mondhatom válaszként az igent! Azt is elmondom, hogy miért.

_

Ubuntu vs Linux Mint -> Melyiket válasszam?

A Linux a Windows és egyéb operációs rendszerek mellett manapság már egyre népszerűbbé válik - akár munkahelyi, akár otthoni felhasználás terén nézzük. Sokféle Linux létezik, amiért sokan elég nehezen tudnak választani közülük. Ennek megsegítésére kiemelve a két - hétköznapi felhasználók számára - leginkább elterjedt disztribúciót, összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat.

_

A Microsoft Office egyik legjobb ingyenes alternatívája

Bizonyára sokan keresték már a Microsoft drága irodai programcsomagjának a megfelelő helyettesítőjét. Sok lehetőség létezik - de az ingyenesek közül nem túlságosan tudok javasolni. Ezúttal bemutatom azt, amelyik az eddigi tapasztalatok alapján a leginkább megfelelő lehet mindenkinek.

_

Váltás az Intel vagy NVIDIA videokártyák használata között az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyos típusú laptopok esetében felmerülhet az a lehetőség - NVIDIA Optimus - , hogy a gyárilag beépített Intel és NVIDIA videokártyák használata közül tetszőlegesen választhassunk. Alapértelmezés szerint az Intel van használatban - de ahhoz, hogy például játszani tudjunk gépünk maximális grafikai teljesítményét kihasználva, át kell váltanunk az NVIDIA grafikus vezérlőkártyára.

game

Több operációs rendszer használata ugyanazon a számítógépen

A legtöbb számítógép általában egy operációs rendszerrel működik - például vagy a Windows vagy a Linux vagy a MacOS valamelyik verziójával. Vannak azonban különleges esetek, amikor hasznos lehet számunkra, ha ugyanazon a számítógépen több fajta rendszert is képesek vagyunk használni. Ebben az esetben a számítógép bekapcsolását követően választhatjuk ki, hogy éppen melyik rendszeren szeretnénk dolgozni.

_

Hogyan védekezzünk a zsarolóvírusok ellen

A zsarolóvírusok olyan rosszindulatú számítógépes programok, amelyek fenyegetéssel próbálnak pénzt szerezni az áldozatuktól. Számos fajtája létezik - például a CryptoLocker, Cryptowall, TeslaWall és sajnos még sorolhatnánk. Úgymond "túszul ejtik" a számítógépes állományainkat és rengeteg pénzért cserébe adják vissza - ha egyáltalán visszaadják.

Antivir

Megjelent az új Vivaldi webböngésző 1.0 stabil verziója!

Megjelent a várva várt 1.0 stabil verziója is a Vivaldi névre keresztelt webböngészőnek.

Vivaldi

Több, mint egy éves fejlesztés sikeres eredményeit próbálhatjuk most ki - böngészési élményeinket jelentősen javítani fogja a Vivaldi webböngésző!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Linux csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.